Crescătorii de ovine din Moldova se întâlnesc la Botoșani

În acest weekend, la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Popăuți, va avea loc o acțiune la care vor participa crescătorii de ovine din regiunea Moldovei. Această acțiune este organizată de către Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Popăuți.

Întâlnirea va avea loc vineri, 17 septembrie, începând cu ora 11.00, iar crescătorii de ovine vor avea mai multe subiecte de interes pentru fermierii care acționează în acest domeniu, printre care bilanțul activității de control și producție la pielicele și lapte,  pregătirea ovinelor pentru montă, dar și despre valorificarea produselor.

„Scopul întâlnirii este de a face o <<radiografie>> a activității din fermele private și raportat la Stațiunea de Cercetare Popăuți. Este o întâlnire anuală la care care participă în special crescătorii de oi Karakul de Botoșani și care au animalele înscrise în Registrul Genealogic. În cadrul întâlnirii vom discuta și despre valorificarea produselor. La eveniment vor participa membri de la Academia de Științe Agricole și Silvice, profesori universitari, directori de instituții din domeniul agricol, dar și deputatul Costel Șoptică”, a declarat Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Popăuți.

 

Deja ai votat!