Elevii cu media maximă la Bac au fost premiaţi

Astăzi, 15 septembrie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean a avut loc festivitatea de premiere a absolvenţilor de liceu care au obţinut media maximă la Bacalaureat. La festivitate, alături de conducerea IŞJ şi inspectorii şcolari, au participat prefectul Dan Nechifor şi subprefectul Aneta Gireadă.

În cadrul festivităţii, cei 13 absolvenţi de 10 au primit câte 3.000 de lei de la Ministerul Educaţiei, respectiv o plachetă şi o diplomă din partea IŞJ. „Efortul susţinut şi munca susţinută trebuie lăudate, încurajate. Aţi fi meritat, cu siguranţă, o festivitate excepţională… Cu atât mai important este momentul pentru că voi sunteţi cei care aţi reuşit Bac de 10 în pandemie, poate aşa ar fi trebuit să se numească şi momentul”, a spus Ada Macovei, inspector şcolar general.

Avem nevoie de excelenţă în acest judeţ”

La rândul său, prefectul Dan Nechifor i-a felicitat pe tineri, arătând că aceştia sunt importanţi pentru judeţul Botoşani. Oficialul îşi doreşte ca tinerii merituoşi să rămână în judeţul Botoşani. „Avem nevoie de excelenţă în acest judeţ. Vă garantez că Guvernul României întotdeauna va găsi bani, poate chiar şi sume mai consistente, indiferent de numărul elevilor care dovedesc excelenţă în educaţie. Vreau să vă urez în primul rând succes în ceea ce vă doriţi să faceţi în continuare să fiţi la fel de excelenţi şi să vă  întoarceţi sau să rămâneţi în judeţul Botoşani”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Elevii de 10 la Bacalaureat premiați sunt: Tudor Darius Cardaș, Medeea Marina Moruz și Ungureanu Eliza (Colegiul Național ”A.T.Laurian”), Grabriel Brehuescu, Cosmina Mihoreanu, Bianca Stâncescu, Erik Moroșan, Narcisa Huminiuc și Flavia Constantin Galbău (Colegiul Național ”Mihai Eminescu”). De asemenea, au mai fost premiați Andreea Ivan, absolventă a Colegiului Economic ”Octav Onicescu”, Mirela Bălăucă (Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”), Denisa Căruntu şi Georgiana Rotariu (Liceul „Regina Maria” Dorohoi).

Elevii care au absolvit unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani au fost premiaţi şi de către municipalitate, cu câte o mie de lei. Festivitatea a avut loc pe 29 iulie, la Primăria Botoşani.

Deja ai votat!