Exercițiu ISU cu desfășurare impresionantă de forțe. Vor fi simulate explozii și incendii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoșani va organiza joi, 16 septembrie a.c., începând cu ora 10, un exerciţiu pentru a testa capacitatea de reacție și intervenție în cazul unor situații de urgență de amploare. Zeci de echipaje pe pompieri, dar și de la alte structuri de intervenție, vor ajunge la stațiile de tratare și epurare a apei din Cătămărăști Deal și municipiul Dorohoi, unde vor simula o catastrofă cu urmări deosebit de grave.

„Scenariul presupune producerea unui accident chimic în incinta Stației de tratare a apei din Cătămărăști Deal, precum și a unei explozii la centrala termică din același obiectiv, urmată de incendiu. Pentru salvarea persoanelor rănite vor interveni și alpiniștii din cadrul ISU Botoșani. La Dorohoi, vor fi simulate intervenții de căutare – salvare a unor persoane surprinse de o explozie produsă la stația de biogaz, dar și de stingere a unui incendiu”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Potrivit acelorași surse, exerciţiul va urmări testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale acestora vor participa forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Botoșani și Suceava, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, UPU-SMURD, Direcției de Sănătate Publică, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani, Agenției de Protecție a Mediului Botoșani, dar și angajații S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani.

„Cetățenii care locuiesc în apropierea celor două obiective trebuie să știe că este vorba de un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol”, a adăugat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

 

Deja ai votat!