Restricţii în trei comune din judeţ din cauza Covid

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a instituit măsuri restrictive în trei comune din județul Botoșani, care au ajuns în zona roşie din cauza numărului mare de cazuri de Covid19. Decizia a fost luată miercuri, fiind vizate localitățile Roma, unde incidența este de 4,33 la mia de locuitori, Corni, cu o incidență de 3,50 la mie și Tudora, cu 3,2 la mie.

Astfel, timp de 14 zile, începând de joi, 16 septembrie, cetăţenii trebuie să poarte măști de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice, stații pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare. De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu unele excepții.

În cele trei localităţi este interzisă şi organizarea de evenimente private precum nunți, botezuri, mese festive etc.

În comuna Roma vor fi şi restricţii de weekend, dat fiind faptul că incidența este mai mare de 4/1.000 de locuitori. Astfel, potrivit hotărârii CJSU, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00.

Măsurile de restricții se aplică în cazul celor trei comune până la data de 29 septembrie.
Alte zece localităţi, respectiv Botoşani, Flămânzi, Curteşti, Havârna, Hlipiceni, Ibăneşti, Mileanca, Nicşeni, Răchiţi şi Vorniceni sunt în scenariul galben.

La nivel judeţean rata de infectare este de 0,93 de cazuri la mia de locuitori.

Deja ai votat!