marți, octombrie 4, 2022
AcasăLocalVictor Ivănescu rămâne directorul Eltrans

Victor Ivănescu rămâne directorul Eltrans

Victor Ivănescu rămâne la conducerea societăţii Eltrans. Astăzi, 15 septembrie, în ultima zi de mandat a oficialului, reprezentanţii municipiului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea de transport local au decis ca acesta să rămână în funcţie încă 30 de zile. Decizia a fost impusă de faptul că societatea nu are Consiliu de Administraţie din octombrie 2020, astfel că plecarea din funcţie a lui Victor Ivănescu ar fi însemnat ca unitatea din subordinea Consiliului Municipal să rămână fără conducere.

Reprezentanţii municipiului în AGA sunt viceprimarul Bogdan Buhăianu şi consilierul municipal PSD Călin Bosovici.

Social democraţii vor CA provizoriu 

În acelaşi timp, social democraţii nu renunţă la ideea de a impune un CA provizoriu la Eltrans. Pe 20 septembrie, consilierii municipali vor avea şedinţă extraordinară, unul dintre proiecte vizând numirea administratorilor provizorii la Eltrans.

Vor fi numite aceleaşi persoane (Cătălin Pădurariu, Vasile Ciocan, Elena Paula Cojocariu Berenţan, Ana Meda Florea şi Simion Drelciuc – n.r.), votate pe 14 aprilie 2021. Hotărârea din 14 aprilie a fost suspendată şi domnul prefect a motivat că a suspendat-o pentru că primăria nu atacase încă la Judecătorie procedura de concurs iniţială (cea de anul trecut – n.r.). Între timp, noi am atacat procedura de concurs de anul trecut şi acum nu ar mai avea alt motiv pentru care să o suspende”, a declarat Bogdan Buhăianu.

Lupta politică din CL a generat o situaţie fără precedent

Problemele cu care se confruntă societatea Eltrans sunt generate de lupta politică existentă la nivelul deliberativului local. Aleşii nu au reuşit să ajungă la un consens în privinţa administratorilor Eltrans, astfel că această problemă se va tranşa în instanţă.

În luna iulie, prefectul Dan Nechifor a solicitat în instanţă anularea Hotărârii 120, adoptată de Consiliul Local Botoşani în şedinţa din 14 aprilie 2021, având ca obiect împuternicirea reprezentanţilor Municipiului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor a Eltrans, în vederea demarării procedurii de selecţie şi de numire a administratorilor provizorii. Iniţial, Prefectura a solicitat revocarea hotărârii din 14 aprilie, însă, cum acest lucru nu s-a întâmplat, instituţia s-a adresat instanţei. „Mai există o acţiune a primăriei prin care se solicită anularea procedurii de anul trecut (în baza căreia  au fost propuşi administratori de către firma care a făcut selecţia – n.r.). Acum sunt două procese. Vom vedea ce va decide instanţa”, a explicat Dan Nechifor.

Social democraţii nu au vrut la conducere administratori liberali

În toamna anului trecut a fost încheiată procedura de selecţie a noilor administratori, firma care a făcut selecţia propunând municipalităţii ca membri în CA să fie Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid. Aflat la final de mandat, primarul Cătălin Flutur nu a iniţiat atunci un proiect de hotărâre, motivând că nu vrea să fie acuzat că a forţat numirea acestora. Au urmat câteva luni în care a tot fost amânată numirea membrilor CA, fiind evidentă intenţia social democraţilor de a nu-i numi pe cei cinci, din cauză că sunt liberali.

Între timp, primarul Cosmin Andrei şi Consiliul Local s-au adresat instanţei. A rămas pe rol procesul prin care se cere anularea procedurii de anul trecut, un prim termen urmând să aibă loc pe 27 septembrie. În acelaşi timp, social democraţii, cu sprijinul consilierilor USR, au reuşit să numească un CA provizoriu, din care fac parte Cătălin Pădurariu, Vasile Ciocan, Elena Paula Cojocariu Berenţan, Ana Meda Florea şi Simion Drelciuc. Motivaţia lor a fost aceea că administratorii propuşi de expertul independent nu au fost validaţi în CL. Nici CA-ul provizoriu nu şi-a început activitatea, deoarece prefectul judeţului a cerut în instanţă anularea hotărârii de numire a acestuia.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.8 ° C
14.6 °
11.7 °
70 %
3.9kmh
100 %
mar
12 °
mie
18 °
joi
21 °
vin
20 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se mai întâmplă să greșești spitalul, dar personalul e înțelegător.

EDITORIAL

În primii ani ai noului mileniu, un cadru de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost dovedit ca plagiator. Varianta oficială? O profesoară...

GÂNDUL ZILEI

Când de mâner s-o apuce Și-a dat seama că nu-i bună : Șurubelnița în cruce Trebuia în … semilună! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...