Comisarii de mediu au sancționat societatea care demolează fostul sediu al societății Rapsodia Conf

Firma care demolează fostul sediu al societății Rapsodia Conf SA a fost amendată de comisarii de mediu pentru normelor privind protecția mediului. Sancțiunea a fost aplicată după ce o parte din clădire a fost demolată miercuri, pe 15 septembrie a.c., printr-o procedură care a generat poluarea zonei cu particule de praf.

Ca urmare a autosesizării, comisarii de mediu din cadrul Gărzii de Mediu Botoșani au verificat amplasamentul din municipiul Botoșani, de pe str. Independenței, nr.4 unde operatorul economic executa lucrări de desființarea construcțiilor și instalațiilor existente, a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, termoficare, rețele de energie electrică aeriană și subterană, gaze naturale, telefonie etc în vederea eliberării amplasamentului pentru noi investiții.

„Întrucât operatorul economic nu s-a supus tuturor procedurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului, comisarii de mediu au dispus sancționarea acestuia cu o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei”, a precizat Cristina Kashyap, comisarul șef al Gărzii de Mediu Botoșani.

Totodată s-au stabilit în sarcina operatorului economic măsuri cu termen în vederea remedierii neconformităților constatate.

 

Deja ai votat!