luni, noiembrie 28, 2022
AcasăLocalCosmin Andrei despre demolarea garajelor- "Mai durează un pic"

Cosmin Andrei despre demolarea garajelor- „Mai durează un pic”

Botoşănenii trebuie să se obişnuiască cu ideea că la nivelul municipalităţii toate proiectele anunţate se derulează cu încetinitorul. Este şi cazul demersului vizând demolarea garajelor. Deşi pe 25 martie primarul Cosmin Andrei a anunţat că vor fi demolate garajele de lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, până la această dată nu s-a întâmplat mare lucru.

Nu s-a terminat procedura de intabulare a garajelor, după hotărârea de Consiliu Local privind înscrierile la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi ulterior, aprobarea unui document prin care să demonstrăm interesul public al acestui demers. Probabil, vom intra în Consiliul Local cu un Plan Urbanistic Zonal prin care aprobăm construirea parcării şi a unui loc de joacă, dacă vor permite condiţiile de urbanism”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că „mai durează un pic”, atunci când i s-a adus la cunoştinţă faptul că de la anunţul făcut în 25 martie au trecut câteva luni. „Nu renunţ la acest demers, însă, din păcate, aşa funcţionează lucrurile. Asta e birocraţia. Şi eu am multe momente în care nu sunt mulţumit de termenele de implementare, dar am ajuns să le înţeleg, cu licitaţii, cu alte proceduri cum ar fi aceasta, cu dispoziţii de dus la îndeplinire… Important este că nu am renunţat şi nici nu renunţ la idee”, a mai spus Cosmin Andrei.

În şedinţa din 30 iunie 2021 a fost aprobată hotărârea vizând inventarierea terenurilor de sub acele garaje. Această procedură a fost urmată de intabularea terenurilor şi emiterea dispoziţiilor de dărâmare.

După finalizarea intabulării, vor fi emise somaţii către cei care deţin garajele, pentru a le dezafecta. Proprietarii vor avea la dispoziţie o perioadă de 30 până la 60 de zile pentru demolare. În cazul în care aceştia nu se vor conforma somaţiilor primite, garajelor vor fi demolate de către muncitorii Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, urmând ca municipalitatea să recupereze costurile acestei operaţiuni.

Demolare anunţată în urmă cu şapte luni

Pe 25 martie 2021, Cosmin Andrei a anunţat că garajele de lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” vor fi demolate deoarece nu sunt în ton cu imaginea unui municipiu reşedinţă de judeţ. Primarul a ales acele construcţii din cauza aspectului inestetic, dar şi pentru că trebuie să asigure noi locuri de parcare pentru botoşănenii care locuiesc în zonă. Acele garaje figurează în documentații ca locuri de parcare acoperite.

După acel anunţ, edilul s-a confruntat cu un val de nemulţumiri, unii botoşăneni care deţin garaje în acea zonă anunţând că vor strânge semnături pentru demiterea primarului. Dincolo de nemulţumirile proprietarilor de garaje, este cunoscut faptul că multe garaje au fost transformate în locuri unde se depozitează diferite bunuri, maşinile fiind parcate tot pe domeniul public. Ani la rând, proprietarii acestor construcţii au plătit sume modice pentru terenul ocupat, însă contractul de concesiune încheiat iniţial pe 25 de ani i-a făcut să se creadă proprietari pe domeniul public.

În ciuda tuturor nemulţumirilor şi, evident, a calculelor electorale, edilii botoşăneni trebuie să ţină cont de faptul că şi în alte mari oraşe din ţară s-a trecut la demolarea garajelor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
3.5 ° C
3.8 °
1.6 °
88 %
1.1kmh
100 %
lun
3 °
mar
3 °
mie
4 °
joi
3 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei care știau că vine zăpada s-au răsturnat înainte, preventiv, că iarna nu-i ca vara.

EDITORIAL

Botoșăneanul Marius Budăi a anunțat mândru că a reușit să rezolve cu pensiile. După mărirea de doar 12.5%, Budăi declară senin că nu a...

GÂNDUL ZILEI

Aș putea, de bună seamă, Să-l ajung pe Păstorel Însă nu la epigramă, Poate doar la … Ottonel -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...