Frați din Știubieni dați în urmărire internațională pentru tentativă de omor

foto arhivă

Doi frați din comuna Știubieni, condamnați la închisoare cu executare pentru tentativă de omor, au fost dați în urmărire internațională, pe numele lor fiind emise și mandate europene de arestare. Cei doi indivizi sunt căutați de aproape două luni, însă polițiștii le-au luat urma și au declanșat procedurile judiciare internaționale pentru a-i încarcera.

Cei doi frați, Vasile și Marian Grigore, de 34 și respectiv 30 de ani, au fost dați în urmărire în baza mandatelor de executare a pedepsei emise pe numele lor de magistrații Tribunalului Botoșani. Extrem de agresivi, cei doi au fost implicați în noaptea de 23 spre 24 aprilie 2015 într-un incident violent, când au năvălit, înarmați cu o bâtă și o secure, printre mai mulți localnici care petreceau de Sfântul Gheorghe. De frica acestora, sătenii au fugit prin grădinile învecinate, iar scandalul a ajuns în atenția polițiștilor.

A doua zi, hotărâți să se răzbune pe un localnic care a dat declarații în fața anchetatorilor, frații Grigore au tăbărât pe sătean, l-au lovit cu un par și cu un pripon, până ce l-au lăsat în stare de inconștiență în mijlocul drumului. Ba mai mult, au vrut să treacă cu faetonul peste el, însă intenția lor a fost dejucată de fiul victimei, care a intervenit salvându-și tatăl.

Trimiși în judecată, Vasile și Marian Grigore au fost condamnați la câte șapte ani de detenție pentru tentativă de omor, hotărârea definitivă fiind emisă pe 21 iulie a.c.. După pronunțarea sentinței, ei nu au mai fost de găsit, iar polițiștii i-au dat în urmărire.

 

Deja ai votat!