vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTLiviu Toma, despre avariile de la apă - "Orice manevră greşită poate...

Liviu Toma, despre avariile de la apă – „Orice manevră greşită poate produce o altă avarie”

Viceprimarul Liviu Toma nu exclude posibilitatea ca desele avarii din reţeaua administrată de operator să aibă la bază şi unele greşeli ale echipelor de intervenţie.

Trebuie acordată o mare atenție acțiunii de reumplere a rețelelor de apă după efectuarea unor goliri necesare intervențiilor de reparații în regim de urgență sau planificate. Orice manevră greșită de reumplere a rețelelor poate produce o altă avarie, iar dacă nu vor fi luate cele mai bune decizii, de către cei care trebuie să se implice prompt și responsabil, numărul avariilor poate crește exponențial și să se ajungă într-o situație de necontrolat”, a precizat viceprimarul Liviu Toma.

La întâlnirile care au avut loc la sediul Primăriei Municipiului Botoșani cu conducerea societăţii Nova Apaserv, viceprimarul Liviu Toma a atras atenția ca, de fiecare dată, reluarea furnizării apei către abonați să se facă conform procedurilor, pentru a fi evitate alte avarii majore.

Pe lângă disconfortul creat tuturor botoșănenilor prin scăderea presiunii sau lipsa apei la robinet, în anumite zone ale orașului pentru perioade lungi de timp, există și multe străzi afectate de lucrările de intervenție și care apar aproape non-stop, ceea ce va pune o presiune foarte mare pe bugetul societății. Sper ca acest lucru să nu ducă și la o scumpire a serviciului de furnizare a apei către populație” a explicat Liviu Toma.

Vină dată şi pe echipele de intervenţie 

Edilul susţine că vechimea reţelelor impune o exploatare mult mai atentă a acestora. Mai mult, dacă la conductele din oțel avariile sunt în urma coroziunii apărute în timp, la cele din polietilenă, puse în funcțiune recent, problemeloe sunt generate de exploatarea necorespunzătoare sau de intervențiile făcute cu materiale slabe calitativ și personal necalificat.

Liviu Toma este reprezentant al municipiului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Nova Apaserv şi a coordonat activitatea operatorului în perioada în care a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...