Liviu Toma, despre avariile de la apă – „Orice manevră greşită poate produce o altă avarie”

Viceprimarul Liviu Toma nu exclude posibilitatea ca desele avarii din reţeaua administrată de operator să aibă la bază şi unele greşeli ale echipelor de intervenţie.

Trebuie acordată o mare atenție acțiunii de reumplere a rețelelor de apă după efectuarea unor goliri necesare intervențiilor de reparații în regim de urgență sau planificate. Orice manevră greșită de reumplere a rețelelor poate produce o altă avarie, iar dacă nu vor fi luate cele mai bune decizii, de către cei care trebuie să se implice prompt și responsabil, numărul avariilor poate crește exponențial și să se ajungă într-o situație de necontrolat”, a precizat viceprimarul Liviu Toma.

La întâlnirile care au avut loc la sediul Primăriei Municipiului Botoșani cu conducerea societăţii Nova Apaserv, viceprimarul Liviu Toma a atras atenția ca, de fiecare dată, reluarea furnizării apei către abonați să se facă conform procedurilor, pentru a fi evitate alte avarii majore.

Pe lângă disconfortul creat tuturor botoșănenilor prin scăderea presiunii sau lipsa apei la robinet, în anumite zone ale orașului pentru perioade lungi de timp, există și multe străzi afectate de lucrările de intervenție și care apar aproape non-stop, ceea ce va pune o presiune foarte mare pe bugetul societății. Sper ca acest lucru să nu ducă și la o scumpire a serviciului de furnizare a apei către populație” a explicat Liviu Toma.

Vină dată şi pe echipele de intervenţie 

Edilul susţine că vechimea reţelelor impune o exploatare mult mai atentă a acestora. Mai mult, dacă la conductele din oțel avariile sunt în urma coroziunii apărute în timp, la cele din polietilenă, puse în funcțiune recent, problemeloe sunt generate de exploatarea necorespunzătoare sau de intervențiile făcute cu materiale slabe calitativ și personal necalificat.

Liviu Toma este reprezentant al municipiului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Nova Apaserv şi a coordonat activitatea operatorului în perioada în care a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

 

Deja ai votat!