vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTMihai Sârbu nu mai este directorul Filarmonicii "George Enescu" Botoşani

Mihai Sârbu nu mai este directorul Filarmonicii „George Enescu” Botoşani

Filarmonica „George Enescu” Botoşani are un nou director. Primarul Cosmin Andrei a semnat ordinul de eliberare din funcţie a directorului Mihai Sârbu, în locul acestuia fiind numit violonistul Raul Chiș.

Ținând cont că i-am comunicat dispoziția și l-am eliberat din funcție (pe Mihai Sârbu – n.r.) putem face o numire pentru un manager interimar și-l numesc pe domnul Raul Chiș, care este angajat al Filarmonicii”, a declarat primarul Cosmin Andrei. Potrivit edilului, Raul Chiş va fi director interimar până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei funcţii, dar nu mai mult de 120 de zile. „Putem emite dispoziţiile ca rezultat al evaluării cu notă sub pragul specificat de legislaţie pentru a permite continuarea mandatului fostului manager”, a mai explicat Cosmin Andrei.

Mihai Sârbu a obţinut la evaluare nota 6,75

Pe 7 iunie 2021, pe site-ul primăriei s-a anunţat că Mihai Sârbu a obţinut la evaluarea raportului de activitate 7,30, la interviu 6,20, nota finală fiind 6,75. Mihai Sârbu a contestat rezultatul, însă nu a avut câştig de cauză. Pentru a putea să rămână în funcţie trebuia să obţină minim 7.

A fost o evaluare între ghilimele, o făcătură, nu o evaluare. Nu s-a respectat nimic. Eu doream să duc mandatul până în decembrie. Este joc politic, însă o să aibă nişte surprize mari. Nu e nicio problemă, nu s-a terminat lumea, eu sunt bine, nu am nicio problemă. Nu înţeleg de ce au dorit cu tot dinadinsul să nu mai aştepte câteva luni. Asta nu am înţeles. Vor să arate cine sunt şefii”, a spus atunci Mihai Sârbu.

Rezultatul evaluării a fost aprobat pe 30 iunie

Pe 30 iunie, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, proiectul pentru validarea rezultatului evaluării a fost respins de aleşii locali. La doar câteva minute, însă, lucrurile s-au schimbat. Oana Georgescu, secretarul general al municipiului, a anunţat că acest proiect putea fi votat cu majoritate simplă, care a fost calculată la 22 de voturi, având în vedere demisia Monicăi Răileanu, consilier PNL, din deliberativul local.

În cadrul şedinţei, Raluca Curelariu, consilier USR, a spus că are foarte mari semne de întrebare în privinţa obiectivităţii acestei evaluări. Andrei Amos, consilier PNL şi preşedinte de şedinţă, a anunţat că nu va semna proiectul de hotărâre.

Prefectura Botoşani nu s-a mai adresat instanţei

Pe 13 august, prefectul Dan Nechifor anunţa că Prefectura Botoşani se va adresa instanţei de contencios administrativ cu solicitarea de a fi anulată hotărârea de Consiliu Municipal de aprobare a rezultatului evaluării activităţii din cel de al treilea an de mandat al directorului Filarmonicii „George Enescu”, Mihai Sârbu.

În urma unei analize la nivelul Prefecturii, s-a decis ca instituţia să se adreseze instanţei de contencios administrativ, motivat de faptul că nu au fost respectate termenele legale privind evaluarea. „Am intenţionat să o atacăm, însă pierdeam. Am găsit o speţă similară. Noi urma să invocăm faptul că nu s-a făcut evaluarea în 60 de zile, finalizată cu interviu, dar legea nu prevede nici măcar o sancţiune pentru că nu se respectă regulamentul de evaluare”, a declarat prefectul. Potrivit oficialului, modul în care s-a derulat interviul şi celelalte etape ale evaluării trebuiau contestate de către Mihai Sârbu.

Mihai Sârbu nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...