Accident la beție, cu o mașină furată. Protagonistul va fi anchetat pentru trei infracțiuni

foto facebook - Radar Oficial Botosani

Un botoșănean care a sustras autoturismul mamei sale și a plecat la drum cu el, cu toate că avea permisul de conducere anulat și era băut, s-a izbit cu mașina într-un cap de pod. În urma accidentului, bărbatul a scăpat nevătămat, dar va fi anchetat penal pentru comiterea a trei infracțiuni.

Evenimentele s-au petrecut joi (n.r. – 16 septembrie a.c.) și au fost scoase la iveală de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Corni. Aflați în misiune, aceștia patrulau joi pe drumul județean 208 H, iar la intrarea în Corni au zărit un autoturism ieșit în afara părții carosabile, care prezenta avarii în partea din față, după coliziunea cu un cap de pod. Polițiștii au intervenit imediat și au aflat că la volanul mașinii fusese un tânăr de 36 de ani, din comuna Corni, care figura, însă, cu dreptul de a conduce autovehicule anulat.

Şoferul a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge

Întrucât dinspre șofer se simțea un miros puternic de băuturi alcoolice, polițiștii l-au pus să sufle în aparatul alcooltest, iar valoarea rezultată a fost de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toate acestea, tânărul a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Dar surprizele nu s-au oprit aici.

„Din verificările efectuate a reieșit faptul că autoturismul pe care îl conducea aparține mamei sale, iar bărbatul de 36 de ani l-a sustras, fără a avea consimțământul acesteia. În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, refuz de prelevare de mostre biologice de sânge și furt între rude”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani.

 

Deja ai votat!