spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTCamion pierdut în favoarea statului din cauza unor „condimente” cu tutun (VIDEO)

Camion pierdut în favoarea statului din cauza unor „condimente” cu tutun (VIDEO)

Un camion folosit de doi cetățeni maghiari la contrabanda cu țigări a intrat în proprietatea statului, în urma unei acțiuni deschisă în instanță de către polițiștii botoșăneni. Este vorba despr un camion Renault, model S150.08, care aparținuse unui cetățean maghiar, Istvan Meszaros, și a fost indisponibilizat în urmă cu aproape un deceniu.

Camion suspect reperat în apropiere de Bucecea

Camionul cu pricina a fost reperat pe 9 februarie 2012 de polițiștii din Bucecea, pe drumul județean 291 care leagă orașul Bucecea de drumul european E58.

La volan se afla cetățeanul maghiar Ianosz L., cu domiciliul în Ungaria, dar, întrucât existau suspiciuni cu privire la caracterul licit al transportului, cercetările în cauză au fost preluate de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigare a Fraudelor Botoșani.

Contrabandist și țigări găsite printre condimente

Cu ocazia verificării compartimentului de depozitare, polițiștii au dat peste un alt bărbat, ascuns printre cutii, Casaba Tibor V., de 42 de ani, cu domiciliul în Ungaria, precum și 24.150 pachete cu țigări de contrabandă aduse din Republica Moldova.

Țigările erau transportate sub pretextul unui transport autorizat de condimente alimentare, produse în Ungaria, iar pachetele din Moldova erau ascunse în 30 de cutii de carton (n.r.- a câte 805 pachete cu țigări fiecare), cutiile fiind înfoliate în box-paleți. Cei doi cetățeni maghiari au fost puși sub urmărire penală, țigările, în valoare de 190.000 de lei au fost confiscate, iar camionul cu pricina, care figura ca aparținând cetățeanului maghiar Istvan Meszaros, a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani (n.r. – vezi video).

Camion abandonat în curtea poliției

În cei 9 ani scurși de atunci, magistrații Judecătoriei Botoșani l-au condamnat la închisoare cu suspendare pe cel care a pus la cale transportul ilegal de țigări, iar camionul urma să fie restituit proprietarului. Doar că a urmat o surpriză – proprietarul nu a mai dat niciun semn.

„La finalizarea cercetărilor, proprietarul nu a mai venit să-l ia, deși a fost informat cu privire la acest aspect”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Cazul este primul de acest gen din ultimii ani, însă situația trebuia reglementată din punct de vedere legal. Astfel, în baza Codului penal, polițiștii au solicitat trecerea bunului în proprietatea statului, pentru a putea fi valorificat. Acțiunea a fost deschisă marți, pe 7 septembrie a.c., iar după numai o săptămână Judecătoria Botoșani a dat curs acestei solicitări.

„În temeiul (…), constată trecerea în proprietatea statului a autovehiculul (camion) marca Renault, model S150.08, nr. de înmatriculare LSB-351 (Ungaria), serie șasiu TSCN22276C0300013, capacitate cilindrică 4116 cmc, an fabricație 1998, aflat în camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Botoșani, ultimul proprietar al bunului fiind numitul MESZAROS ISTVAN. Dispune predarea lucrului organelor în drept a-l prelua sau valorifica potrivit dispoziţiilor legii. În baza (…), cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestora. Definitivă”, se arată în decizia judecătorilor.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...