Documente false descoperite la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, în posesia a trei cetățeni din Republica Moldova, două cărți de identitate românești și un permis de conducere ucrainean, documente ce s-au dovedit a fi false. Cei în cauză sunt anchetați în prezent pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Primul caz a fost înregistrat joi, pe 16 septembrie a.c., în jurul orei 12, când în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetățean din Republica Moldova, conducătorul unui autoturism înmatriculat în Franța. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care a fost descoperită, în cotiera față a autoturismului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză.

După numai o oră, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, un cetățean din Republica Moldova, pasager într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, ce efectua o cursă ocazională cu destinația Polonia. În baza profilului de risc s-a efectuat un control amănunțit asupra persoanei, ocazie cu care s-a descoperit în portmoneul acestuia, un permis de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina

Câteva ore mai târziu, în buzunarul interior al jachetei unui cetățean din Republica Moldova, pasager într-un autocar înmatriculat în Cehia, cu destinația Praga, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Stânca au descoperit o carte de identitate cu însemnele autorităților române. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea celor trei documente, cei din PTF Stânca au efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond ale unora autentice.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

 

Deja ai votat!