Monumente funerare refăcute pe banii municipalităţii

Furtuna de la finele lunii iulie a făcut prăpăd în Cimitirul Eternitatea

Municipalitatea va reface cu bani de la bugetul local monumentele funerare distruse de furtuna de la finele lunii iulie. „Colegii de la Serviciul Public de Administrare Pieţe Obor şi Cimitire (SPAPOC) mi-au transmis că, în mare, au rezolvat problemele care au apărut în cele două cimitire, în urma furtunii. Dacă mai sunt botoşăneni care nu sunt mulţumiţi de modul în care am acţionat, îi rog să se prezinte la serviciul de administrare a cimitirelor şi să depună o cerere”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Potrivit edilului cererile vor fi analizate şi se vor lua măsuri pentru ca toate persoanele care au avut monumente funerare distruse, „să aibă aceste lucrări aduse la starea iniţială sau cât mai aproape de starea iniţială”.

La finele lunii iulie, natura dezlănţuită a produs pagube în cele două cimitire din Municipiul Botoşani. În Cimitirul Eternitatea, copacii bătrâni şi putrezi au cedat la rafalele puternice de vânt, astfel că mai multe crengi şi chiar trunchiuri de copac s-au prăbuşit peste  monumente funerare, imaginea fiind atunci de-a dreptul apocaliptică. După furtună, s-a constatat că au fost puşi la pământ şase copaci în Cimitirul Eternitatea şi un copac în Cimitirul Pacea.

Deja ai votat!