Peste 6.000 de pachete de țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră de la Darabani (VIDEO)

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Darabani au confiscat peste 6.000 de pachete de țigări de contrabandă, abandonate de traficanți. S-a întâmplat vineri seară (n.r. – 17 septembrie a.c.), când polițiștii de frontieră au observat pe malul râului Prut mai multe persoane care nu-și justificau prezența în zonă. Cei din cadrul SPF Darabani au intervenit și i-au somat, dar suspecții nu s-au supus și au fugit.

„Colegii noștri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configurația terenului împădurit și a întunericului, acestea au fugit spre râul Prut. În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, a precizat Denis Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

În urma cercetării amănunțite a zonei, polițiștii de frontieră au descoperit la malul râului Prut patru colete, iar la inventarierea conținutului s-a stabilit că acestea conținea cantitatea totală de 6.150 de pachete de țigări, fără timbru de acciză, care au fost ridicate în vederea confiscării, valoarea acestora fiind estimată la peste 86.000 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și intrarea sau ieșirea din țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

 

Deja ai votat!