Pregătiri pentru deschiderea Centrului de Excelenţă

Oficialii din educaţia botoşăneană fac pregătiri pentru deschiderea Centrului de Excelenţă. Pe 17 septembrie, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a avut loc o şedinţă de proiect, a doua parte a discuţiei axându-se pe modalitatea de funcționare a Centrului de Excelență (CEX). Centrul de Excelenţă îşi va începe activitatea pe 1 octombrie 2021.

Pentru liceenii din Botoșani, orele de pregătire se vor desfășura la Colegiul National <Mihai Eminescu>, iar pentru elevii de gimnaziu, la Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani.

Liceenii din Dorohoi vor face pregătire pentru performanță la Liceul <Regina Maria>, iar elevii de gimnaziu, la Școala Gimnazială <Mihail Kogălniceanu>.

Disciplinele de gimnaziu sunt: matematică, limba română și științe. Pentru liceu sunt prevăzute ore de: informatică, matematică, limba română, limbă engleză, fizică, chimie și biologie”, a anunţat Ada Macovei, inspector şcolar general.

Potrivit oficialului, orele se vor desfășura sâmbăta, câte două ore, în intervalul 9:00 – 11:00, iar elevii vor fi grupați după cum urmează: clasele V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII.

Centrul de excelență va avea sediul administrativ la Palatul Copiilor, iar selecția elevilor se va realiza după deschiderea lui oficială, în perioada 4 – 8 octombrie”, a mai transmis Ada Macovei.

Deja ai votat!