Anchetă pentru un copil cu convulsii ţinut în afara spitalului (video)

Într-o perioadă de continuă creştere a numărului de cazuri de Covid-19 la nivelul judeţului, cu şedinţe în care medicii sunt avertizaţi să preia şi să interneze bolnavii şi să nu mai prelungească aşteptarea acestora cu orele, un copil a stat o noapte întreagă în curtea unui spital pentru a putea fi internat. Mama şi copilul care prezenta febră şi convulsii, dar şi cu un test pozitiv la SARS-CoV-2, au fost nevoiţi să aştepte o noapte întreagă într-un container din parcarea Secţiei de pediatrie, pentru că nimeni nu ar fi vrut să-i preia. Abia dimineaţă acesta a ajuns la Secţia de Infecţioase.

Cazul a avut loc săptămâna trecută, şi a fost făcut public recent chiar de medicul Monica Adăscăliţei, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. Mama şi copilul au ajuns la spital pentru ca minorul se simţea rău. La Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean “Mavromati” cei doi au fost trimişi într-un container de triaj epidemiologic unde au fost ţinuţi fără să fie duşi pe o secţie. În mod revoltător, mama şi copilul bolnav ar fi stat în acel container toată noaptea, fără ca cineva să-i preia pe o secţie pentru diagnostic sau tratament.

 „Este vorba despre un pacient Covid pozitiv aflat în CPU, care nu a fost internat şi a rămas în container. Pacientul, minor, a stat de seara şi până dimineaţă în CPU, ulterior a fost internat la Boli Infecţioase. Medicul de gardă m-a sunat la 1 noaptea să-mi spună că nimeni nu vrea să ia bolnavul, mama este foarte agitată, iar copilul este cu febră şi convulsii. Cu atât mai mult acel copil, care prezenta convulsii, trebuia imediat internat. La nivelul DSP a fost declanşată o anchetă şi urmează să dispunem”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Abia dimineaţă copilul şi mama au fost preluaţi şi duşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean ”Mavromati”. Autorităţile sanitare recunosc că acele containere nu sunt pentru cazuri complexe, iar conducerea UPU şi Prefectura au solicitat de la DSU două containere speciale pentru cazurile grave.

Deja ai votat!