Bătrân mort sub ochii fiicei sale

Bătrânul de 85 de ani, mort în accidentul de duminică dimineața, era bunicul mirelui de la nunta de la care pleca.

Bătrânul a fost accidentat la scurt timp după ce a plecat de la eveniment. Tragedia a avut loc duminică dimineață, puțin după ora patru. Victima a fost lovită de un autoturism marca AudiA6, în apropiere de restaurantul Rediu, unde fusese nunta. Bătrânul a încercat să traverseze strada prin loc neregulamentar, dar a fost lovit cu oglinda retrovizoare din partea dreaptă de autoturismul care se deplasa spre Botoşani. Acesta era condus de un tânăr de 19 ani, în maşină cu el mai aflându-se alţi trei tineri. Impactul a fost atât de puternic, încât bătrânul a ajuns la aproape 20 de metri de locul accidentului. Cei din maşină au sunat imediat la 112, iar la fața locului a fost solicitată o ambulanță, iar echipajul SMURD cu medic a ajuns în scurt timp. Bătrânul era întins pe asfalt, fără semne vitale, cu multiple traumatisme severe. “Manevrele de resuscitare au fost începute imediat de către echipajul medical, chiar la fața locului. Din păcate, fără răspuns, după aproximativ 40 de minute fiind declarat decesul”, a precizat medicul primar în medicină de urgență Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD.

Fiica bătrânului, care pleca de la nuntă cu un taxi, a văzut cu groază întreaga scenă când a trecut pe lângă locul impactului, nebănuind despre cine era vorba. Când a oprit taxiul şi a văzut că bărbatul resuscitat era tatăl ei, aceasta a avut un şoc.

Cazul a intrat în atenția poliției, la fața locului ajungând un echipaj de criminaliști, care au început cercetările. Oamenii legii urmează să stabilească exact modul de producere și gradul de vinovăție al celor implicați în accident. „În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!