spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTO localitate din judeţ intră în carantină din cauza Covid

O localitate din judeţ intră în carantină din cauza Covid

O localitate din judeţ intră în carantină din cauza numărului mare de noi cazuri de Covid descoperite în ultima perioadă. Este vorba despre Tudora, acolo unde rata de infectare a ajuns la 6,26 de cazuri la mia de locuitori. Aceasta este ptima localitate din judeţ care intră în carantină în cel de-al patrulea val al pandemiei.

Odată cu intrarea în carantină în localitate vor fi impuse şi restricţii. Astfel, şcoala se va face în mediul online, se impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, precum şi pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Patru localităţi în scenariul roşu 

De asemena, alte patru localităţi din judeţ sunt în scenariul roşu după ce indicele a trecut de pragul de 3 cazuri la mie. Este vorba despre Roma, unde indicele este 5,87, Corni cu 4,27, Curtești cu 4,04 şi Havârna cu 3,55.

Alte 16 localităţi, respectiv Botoşani, Flămânzi, Blândești, Cordăreni, Cristineşti, Dângeni, Frumuşica, Hlipiceni, Mihai Eminescu, Mileanca, Nicşeni, Răchiţi, Sulița, Vlădeni, Vorona şi Vorniceni sunt în scenariul galben. La nivel judeţean incidenţa este de 1,67 de cazuri la mia de locuitori, după ce, în ultimele două săptămâni, 765 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2.

80 de cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore la nivelul judeţului 80 de persoane au fost diagnosticate cu Covid19. Cele mai multe, respectiv 31, au fost din municipiul Botoşani. În acest context rata de infectare a ajuns la 2,60 cazuri la mia de locuitori în municipiul reşedinţă de judeţ, după ce, în ultimele 14 zile, 309 persoane au fost diagnosticate cu Covid19.

De la debutul pandemiei până în prezent 15.296 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid19. Dintre aceștia 13.630 s-au vindecat, iar alți 739 au pierdut lupta cu boala. În prezent la nivelul județului sunt active 927 de cazuri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...