Octogenară salvată de pompierii botoșăneni

O bătrână de 87 ani a fost salvată, în urmă cu puțin timp, de pompierii botoșăneni, dintr-un apartament plin de fum. Femeia locuiește la parterul unui bloc de pe strada Octav Onicescu, din municipiul Botoșani, iar luni seară (n.r. – 20 septembrie a.c.) vecinii au simțit un fum gros și au alarmat forțele de intervenție.

„Pompierii au intrat în locuință după ce au reușit să deschidă, prin exterior, un geam de la balconul apartamentului. Femeia a fost găsită căzută în balcon și se plângea că nu se poate mișca. Un fum dens, care provenea de la o cratiță cu mâncare aflată pe aragazul în funcțiune, era în toate încăperile”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de urgență.

În timp ce unul dintre salvatori a deschis ușa de la intrare în apartament pentru a facilita accesul cadrelor medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță, ceilalți pompieri au înlăturat oala de pe aragaz și au deschis ferestrele pentru aerisirea locuinței.

„Femeia a fost preluată și transportată la spital pentru stabilirea diagnosticului și îngrijiri medicale de specialitate. Acesta a spus că i s-a făcut rău, a căzut în balcon și nu a mai reușit să ajungă în bucătărie unde avea mâncarea pe foc”, a adăugat Dorina Lupu.

 

Deja ai votat!