spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTFamilistul anului, la un pas de condamnare

Familistul anului, la un pas de condamnare

Premiat în urmă cu doi ani de primarul din localitate, care i-a atribuit titlul „Familia anului”, un botoșănean a fost cât pe ce să fie condamnat penal pentru o ispravă comisă în vara lui 2015. Muncitor în construcții în străinătate, bărbatul s-a ales cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul Germaniei, în perioada 2 iunie 2015-1 mai 2016, întrucât a fost depistat conducând sub influența alcoolului. Doar că, în august 2015 el a venit în țară și, dorind să conducă în continuare, a crezut că-i poate păcăli pe angajații Serviciului de Înmatriculări și Permise Auto Botoșani.

Acum în vârstă de 53 de ani, Dan B., a mers cu tupeu la ghișeu și a susținut că a pierdut permisul de conducere și dorește un duplicat. Minciuna a ținut iniţial, pentru că autoritățile germane nu comunicaseră încă Ministerului Afacerilor Interne isprava din străinătate. Așa se face că bărbatul a primit un permis nou de conducere, însă numai pentru câteva zile. Asta pentru că, după numai o săptămână, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a primit permisul de conducere vechi, cu mențiunile de rigoare, din partea autorităților judiciare germane.

Urmare a adresei primită de la Direcția Rutieră, angajații Serviciului de Înmatriculări și Permise Auto s-au sesizat din oficiu și i-au întocmit bărbatului un dosar penal pentru fals în declarații.

Întrucât bărbatul plecase în străinătate, cercetările s-au prelungit până anul trecut. Audiat, Dan B. a recunoscut totul, iar când a ajuns în fața instanței de judecată a cerut să fie judecat în formulă simplificată. Chiar dacă a mințit în fața angajaților Ministerului Afacerilor Interne și a figurat pentru câteva zile cu două permise de conducere, botoșăneanul a scăpat de condamnare.

Muncă în folosul comunităţii

Judecătorii i-au stabilit o amendă penală de 2.400 de lei, corespunzătoare unei număr de 120 de zile amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, dar au dispus amânarea aplicării pedepsei.

În plus, botoșăneanul va fi supus unui termen de supraveghere de doi ani, interval în care va trebui să respecte o serie de măsuri stabilite de instanță. Astfel, el va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, timp de 30 de zile.

Totodată, judecătorii au dispus anularea tuturor documentelor false. Sentința a fost pronunțată pe 17 septembrie, de Judecătoria Botoșani, dar hotărârea instanței nu este definitivă.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...