Nova Apaserv a primit încă trei amenzi de la Poliţia Locală

Societatea Nova Apaserv a primit încă trei amenzi, în urma unor verificări făcute de viceprimarul Liviu Toma şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale. Echipa coordonată de viceprimar a verificat dacă au fost executate lucrările de refacere a carosabilului, după rezolvarea unor avarii. În baza celor constatate, operatorul a primit trei amenzi de câte 1000 de lei, pentru neexecutarea lucrărilor de refacere pe strada Eternităţii 3 – 4, strada Codrului nr.16 şi strada Porumbelului nr.14. Pe Aleea Ion Pillat nr. 2 şi strada Cuza Vodă nr.4, zonele unde au lucrat echipele Nova Apaserv au fost aduse la aspectul iniţial.

Liviu Toma a explicat că, potrivit Regulamentului privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție și Acordurilor Administratorului Drumului, urmărirea și recepția lucrărilor de intervenții la rețelele edilitare de utilități publice pe raza municipiului Botoșani, aprobat recent în Consiliul Local, în zece zile calendaristice de la eliberarea avizului de spargere, operatorul trebuie să repare străzile sau trotuarele afectate de lucrările de intervenţie la reţelele de apă – canal. „Având în vedere faptul că ne apropiem de sezonul rece, când se execută mai greu lucrările de reparaţii, readucere la stadiul iniţial al părţilor carosabile şi trotuare, în perioada următoare vom intensifica activitatea de verificare în zonele de intervenţie în regim de urgenţă, pentru asigurarea unui climat de siguranţă, prevenirea unor accidente şi urmărirea respectării prevederilor legale”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

De la începutul anului Nova Apaserv a mai primit câteva amenzi de la Poliţia Locală tot din cauză că nu s-a intervenit la timp pentru refacerea străzilor şi trotuarelor, după rezolvarea unor avarii. „Eu urmăresc cu interes şi cu atenţie să văd dacă este contestată vreo amendă. Până la această dată nu s-a întâmplat acest lucru, ceea ce înseamnă că şefii Nova Apaserv îşi asumă faptul că nu s-a intervenit în timp util pentru executarea acestor lucrări”, a mai spus viceprimarul.

Contactat telefonic, Liviu Ştefan, directorul Nova Apaserv, a declarat că încă nu a primit procesele verbale întocmite de poliţiştii locali săptămâna trecută. Oficialul a arătat că nu a putut fi respectat termenul stabilit în deliberativul local din cauză că, în ultima perioadă, au fost multe avarii. Mai mult, problemele financiare cu care se confruntă societatea au generat  întârzieri în executarea unor lucrări.

Deja ai votat!