Planuri pentru noi creşe în municipiul Botoşani

Edilii botoşăneni vor să construiască încă două creşe, pe lângă cea din cartierul ANL Cişmea. Anunţul a fost făcut de primarul Cosmin Andrei. „Sunt două proiecte la care lucrăm pentru a trimite documentaţia la Ministerul Dezvoltării pentru construirea a două creşte. Una la fostul obor de animale, unde avem toate utilităţile şi una pe Şoseaua Iaşului, unde avem o suprafaţă de teren din cel primit de la Armată”, a explicat edilul.

La această dată, funcţionarii din primărie lucrează la dezmembrări, intabulări, cărţi funciare, pentru că „la acest capitol municipalitatea nu stă foarte bine”. „Atunci când trebuie să demarăm o investiţie, ne lovim de acest impediment, al proprietăţii, pentru că nu există un inventar foarte clar al terenurilor disponibile şi atunci, pentru fiecare investiţie în parte, trebuie să demarăm aceste proceduri care ne întârzie foarte mult. Dacă alte primării din ţară şi-au rezolvat, prin departamentul acesta de cadastru şi ştiu exact pe ce sunt proprietare, cu toate documentele înscrise la Oficiul de Cadastru, noi o luăm de la capăt de fiecare dată, inclusiv în privinţa reabilitării străzilor”, a spus Cosmin Andrei.

„La Creşa din ANL Cişmea suntem în grafic”

Pentru cele două noi creşe fondurile vor fi solicitate de la Ministerul Dezvoltării. Cât priveşte creşa din cartierul ANL Cişmea, aceasta va fi construită cu fonduri europene. „Aici suntem în grafic, am dat unele hotărâri de Consiliu Local, doar că au crescut cheltuielile neeligibile din cauza creşterii preţurilor materialelor de construcţie. Dacă iniţial plecăm cu un procent de confinanţare la proiectele cu fonduri europene, atunci când se finalizează, din păcate, procentul e foarte mare. Asta e realitatea şi se poate verifica la toate proiectele de anvergură – s-a semnat ceva şi s-a finalizat cu altceva (ca valoare totală a investiţiei – n.r.). Este o situaţie generalizată la nivel naţional”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!