Un singur aspirant pentru şefia penitenciarului

Un singur ofițer s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de director al Penitenciarului Botoșani. Astfel, potrivit tabelului cu rezultatele verificării dosarelor candidaților înscriși la Centrul Regional Iași, a trecut de primul filtru doar un singur candidat. Numele acestuia nu a fost divulgat, în situația prezentată fiind afișat doar un simplu cod.

Dosarele au putut fi depuse până la data de 31 august 2021, la Direcția Management Resurse Umane din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor. În perioada următoare va urma controlul medical și psihologic, iar mai apoi interviul și proba practică. Conform anunțului de concurs, în cadrul interviului se va prezenta proiectul managerial referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere, iar în cadrul probei practice vor fi evaluate aptitudinile manageriale. Datele la care vor avea loc următoarele probe vor fi comunicate ulterior.

În luna august a acestui an, Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor a scos la concurs 32 de funcții de conducere la unitățile de detenție din țară, printre care și Penitenciarul Botoșani. Unitatea de detenție este condusă în prezent de comisarul șef de poliție penitenciară Dumitru-Daniel Pînzariu, care a fost împuternicit pe funcție după ce fostul director, comisarul șef Cristian Ieremie, s-a pensionat la începutul acestui an.

Deja ai votat!