Viață încheiată din cauza depresiei

Depresiile și problemele psihice nerezolvate și neobservate fac tot mai multe victime în rândul botoşănenilor.

O femeie de 59 de ani a avut parte de o moarte cumplită. Acesta a înghiţit mai multe folii de pastile pe care le avea în casă, fiind găsită inconştientă, de către o rudă. Incidentul a avut loc în comuna Vlăsinești, la finele săptămânii trecute. Cel care a găsit-o a apelat imediat serviciul 112, la câteva ore după miezul nopţii. O ambulanţă cu medic a fost trimisă la faţa locului, iar femeia a fost transportată la Urgenţe, fiind direct internată pe secţia de reanimare.

Adusă la spital, femeia a fost intubată şi conectată la aparate, aceasta suferind şi un stop respirator în momentul în care a ajuns pe secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean. „Ulterior, colegii noştri au reuşit să o stabilizeze. Starea a continuat însă să se agraveze, la aproape 24 de ore fiind constatat decesul”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiei, car a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

TelVerde pentru persoanele cu depresie

În România există un TelVerde pentru persoane cu depresie. Acesta este un proiect național prin care românii se pot testa gratuit să vadă dacă suferă de depresie. Există și un număr de telefon respectiv, 0800 0800 20, unde oamenii pot suna gratuit în situații de criză emoțională.

Este o linie Tel Verde, disponibilă 24/7 la capătul căreia se află voluntari specializați care pot oferi suport şi consiliere sub protecţia anonimatului apelantului.

Deja ai votat!