Bilanţ sumbru provocat de Covid

Ultimele 72 de ore au au venit cu un raport sumbru în lupta împotriva Covid. Nu mai puţin de 17 decese covid au fost raportate de autorităţile sanitare într-un interval de doar trei zile. Astfel, de pe 19 până pe 21 septembrie, cadrele medicale din secţiile covid din judeţ au raportat mai multe decese decât în ultimele trei luni, cumulat.

Autoritățile sanitare au confirmat cinci dintre decese doar în ultimele 24 de ore. Este vorba de o femeie de 86 de ani, din Coțușca, care a ajuns în stop cardio-respirator pe secția pneumonie COVID a Spitalului Județean, cu ciroză hepatică. pneumonie COVID, hipertensiune arterială. De asemenea, o femeie de 75 de ani, din Bucecea, a fost răpusă de COVID. Era internată pe secția ATI cu bronhopneumonie COVID, obezitate, diabet zaharat, insuficiență respiratorie acută, hipertensiune arterială.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, pe lista deceselor COVID mai apare și o femeie de 84 de ani, din Nicșeni, internată pe medicală 1 cu boală cardiacă ischemică, o femeie de 59 de ani, din municipiul Botoșani, internată pe Secția ATI cu insuficiență cardiacă, diabet zaharat, boală cronică renală, insuficiență respiratorie acută și o altă femeie de 64 de ani, tot din municipiul Botoșani, internată pe ATI cu pneumonie COVID 19 formă severă, insuficiență respiratorie acută stop cardiocirculator iresuscitabil, sindrom vestibular.

Alte şase persoane au fost raportate decedate şi în prima zi, pe data de 19. Cei şase aveau vârste cuprinse între 49 şi 80 de ani, toţi fiind nevaccinaţi.

Cea mai tânără pacientă este o femeie de 49 de ani, din comuna Roma, care a mai avut două decese în familie în ultima perioadă, localnicii bănuind că ar fi fost vorba tot despre o infecţie cu SARS-CoV-2. La priveghiul acelor persoane au fost prezenţi foarte mulţi localnici, iar acum Roma a intrat în carantină. Un bărbat de 64 de ani din Dumbrăvița, o femeie de 65 de ani din Suharău, un bărbat de 67 de ani din Costeşti, un bărbat de 74 de ani din Avrămeni, și un bărbat de 80 de ani din Cristești au decedat şi ei, în intervalul 19-20 septembrie.

Toți cei şase erau internați în spital, pe scţiile de reanimare ale unităţii. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani spun că mulți dintre bolnavii cu COVID ajung la spital în stare gravă, după ce inițial au încercat să se trateze singuri acasă.

Pe data de 20 au fost raportate cinci decese, toate la persoane peste 75 de ani, cu multiple afecţiuni secundare.

Nu mai puțin de 118 cazuri noi de coronavirus au fost raportate, miercuri, de Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în municipiul Botoșani, respevctiv 65.

Deja ai votat!