Filarmonica „George Enescu” deschide stagiunea 2021-2022 cu două spectacole de excepție

Botoșănenii iubitori de muzică simfonică sunt așteptați joi, 30 septembrie, începând cu ora 18.30 la sala Casei de Cultură a Sindicatelor, la un recital la vioară și pian, organizat de Filarmonica „George Enescu” pentru deschiderea stagiunii 2021-2022.

În cadrul concertului va fi prezent solistul Florin Ionescu-Galați, care va susține un recital la vioară din operele simfonice ale unor celebri compozitori internaționali, dar și Corina Ibănescu, care va susține un recital la pian.

În programul de joi se vor regăsi operele lui J.-M. Leclair – Sonata în re major, op. 9, nr. 3, W. A. Mozart – Sonata în si bemol major, K. 378, L. van Beethoven – Sonata în la major, op. 12, nr. 2 și A. Corelli – Sonata în re minor, op. 5, nr. 12, „La Follia”.

Vineri, concert simfonic

Cel de-al doilea concert susținut de Filarmonica din Botoșani va avea loc vineri, 1 octombrie, începând cu ora 18.30 la sala Casei de Cultură a Sindicatelor. Astfel, sub bagheta dirijorului Florin Totan, va performa, la pian, solistul Paul-Cristian Ionescu.

În programul de vineri se vor regăsi operele compozitorilor E. Grieg – Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 16 și L. van Beethoven – Simfonia nr. 7, în la major, op. 92.

 

Deja ai votat!