Manifestare organizată în onoarea unui renumit profesor psihopedagog

Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” va găzdui o manifestare organizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea profesorului psihopedagog Reuven Feuerstein, originar din Botoșani. Conferinţa „2021 – Centenarul Feuerstein!” va avea loc pe 23 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 12:00. În aceeași zi, în incinta Liceului Pedagogic va fi dezvelit bustul profesorului Reuven Feuerstein. Profesorul Feuerstein este poate cel mai eminent om de știință evreu-român din secolul XX. Renumitul profesor este printre puținii care au înființat o ramură științifică nouă. Un om credincios, modest și iubitor de oameni și în special de copii.

Bust realizat în onoarea profesorului Feuerstein

Evenimentul este organizat de Asociația ”Feuerstein – Deschide-ți mintea!” din Brașov, în parteneriat cu Institutul Feuerstein din Israel, ESD Psihoconsulting și Centrul de Dezvoltare Personală Otilia Todor, societatea TEMAD, instituţii locale şi de învăţământ din Botoşani şi Braşov. La eveniment vor participa reprezentanți ai EFPA, Federația Europeană a Asociațiilor Psihologilor, ai Institutului Feuerstein din Israel, ai comunității locale, psihologi și mediatori din țară și din străinatate.

Cel mai emoționant și încărcat de semnificație moment  pentru comunitatea Feuerstein din România și din întreaga lume îl reprezintă dezvelirea bustului Profesorului R. Feuerstein în incinta Liceului Pedagogic <Nicolae Iorga>. Aducem mulțumiri Primăriei Botoșani, Inspectoratului școlar județean Botoșani și nu în ultimul rând conducerii Liceului Pedagogic <Nicolae Iorga>, care au făcut posibilă, așa cum susține fiul profesorului – Rabinul Rafael Feuerstein – <închiderea cercului istoric și întoarcerea Metodei Feuerstein acasă, acolo unde a fost născut și educat tatăl meu>”, a transmis Olivia Todor.

Reuven Feuerstein este considerat părintele potenţialului uman

Reuven Feuerstein (21 august 1921, Botoşani – 29 aprilie 2014, Ierusalim) este considerat părintele potențialului uman și cel care a demonstrat Teoria Învățării mediate. Prin prisma celei mai mari realizări a existenței sale: Metoda Feuerstein – pe care a creat-o în urmă cu mai bine de 50 de ani, Reuven Feuerstein a reușit să reabiliteze și să salveze copii cu dizabilități și adulți cu probleme cognitive, emoționale și comportamentale.
Activitatea profesorului Reuven Feuerstein a fost încununată, de-a lungul vremii, prin numeroase premii și recunoașteri mondiale ale inovațiilor aduse în dezvoltarea și încurajarea potențialului uman și în ceea ce privește psihologia dezvoltării si psihologia clinică. În anul 1992, statul Israel i-a oferit Premiul în Educație, în anul 2009 Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa la o ceremonie care a avut loc la Universitatea Bar Ilan, în anul 2012, a fost nominalizat la  Premiul Nobel pentru Pace, iar în 2014, a primit Medalia prezidențială post-mortem.

Metoda Feuerstein în România

Metoda care a schimbat mii de vieți, în peste 80 de țări, este reprezentată în România de conferenţiar universitar doctor Otilia Todor, alături de cei peste 500 de  mediatori Feuerstein pe care i-a format de-a lungul vremii și care intervin și susțin cazuri de la cele mai simple până la cele mai complexe.  În anul 2008,  Otilia Todor, a înființat la Brașov, în onoarea profesorului Reuven Feuerstein – Asociația „Feuerstein Deschide-ti mintea!”.

Deja ai votat!