Repopulări cu fazani pe fondurile de vânătoare ale AJVPS Botoșani (VIDEO)

Membrii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi au declanșat o amplă acțiune de repopulare cu fazani a fondurilor de vânătoare din județ. În cursul zilei de astăzi, reprezentanții AJVPS au eliberat în mediul natural un număr de 500 de fazani, de 140 de zile.

Repopulările au avut loc pe fondurile de vânătoare 46 Văculești și 47 Șendriceni, administrate de AJVPS. „Este de fapt a doua repopulare cu fazani derulată de membrii asociației, după o altă acțiune de acest tip organizată în luna iulie a.c.. Atunci, au fost eliberați alți 1.500 de fazani. Acest program demonstrează că vânătorii își cunosc foarte bine rolul, acționând în primul rând pentru protecția faunei cinegetice, combaterea dăunătorilor, administrarea hranei completare în perioadele critice și abia la final extragerea surplusului populațional în vederea menținerii unui echilibru sivlo-agro-ecologic”, a declarat Cosmin Humelnicu, președintele AJVPS Botoșani.

Și anul trecut asociația a repopulat cu fazani șapte fonduri de vânătoare din județ. Atunci, membrii AJVPS au eliberat 8.000 de exemplare. Campania a fost una dintre cele mai mari făcute în județ în ultimul deceniu, după ce în 2011 această pasăre ajunsese aproape pe cale de dispariție. Costurile repopulărilor au fost suportate din bugetul asociației, mare parte din bani provenind din contribuțiile membrilor vânători.

 

Deja ai votat!