Val de acțiuni organizate de Poliția Rutieră. Cinci șoferi au rămas fără permis

În perioada 16-22 septembrie 2021, la nivel european se desfășoară operațiunea ”Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărui obiectiv principal este reprezentat de combaterea abaterilor la regimul rutier. Totodată, în aceeași perioadă se derulează proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situațiile de nerespectare a normelor rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

În acest context, în data de 21 septembrie a.c., în intervalul orar 8:30-14:00, polițiștii rutieri au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație și ale consecințelor negative generate de acestea. „În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate peste 50 de autovehicule, dintre care 18 destinate transportului public de persoane, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani.

Totodată, polițiștii au reținut 5 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

„Vă recomandăm să acordați atenție conducerii prin intersecțiile nedirijate, depășirii mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule și vitezei cu care circulați, pentru a putea opri în orice moment autoturismul, în condiții de siguranță”, sunt sfaturile polițiștilor rutieri adresate șoferilor.

 

Deja ai votat!