Încep controalele în unitățile publice. Polițiștii verifică modul în care sunt respectate normele

foto arhivă

Polițiștii au intensificat din nou acțiunile de control, după ce și municipiul Botoșani a trecut în scenariul roșu. Astfel, forțele de ordine au început deja verificările la restaurante, cafenele și baruri, dar și în sălile de jocuri, pentru a vedea modul în care sunt respectate măsurile impuse de autorități pentru reducerea efectelor pandemiei.

Potrivit ultimelor reglementări, accesul va fi condiționat de dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau a trecerii prin boală. Prin urmare, operatorii vor trebui să verifice la intrarea în spațiile închise dacă persoanele dețin documentele care dovedesc acest lucru și să respecte normele cu privire la capacitatea admisă.

Reacțiile nu au întârziat să apară. În momentul în care a văzut că polițiștii verifică deja unitățile publice, un împătimit al jocurilor de noroc, care nu s-a vaccinat până în prezent, s-a decis să se imunizeze numai pentru a avea acces în sălile de jocuri și de acum înainte. „Păi decât să intru în sevraj, mai degrabă mă vaccinez”, a spus acesta. Prin urmare, introducerea acestor restricții ar putea duce și la creșterea ratei de vaccinare,

Începând de astăzi, municipiul Botoşani, dar şi comunele Blândești, Mihai Eminescu, Răchiți, Vorniceni și Vorona au trecut, în mod oficial, în scenariul roşu. Acestora li se adaugă şi comunele Roma şi Tudora, unde a fost impusă carantina. Odată cu trecerea în scenariul roşu, locuitorii din municipiul reşedinţă de judeţ, precum şi din cele cinci comune, Blândești, Mihai Eminescu, Răchiți, Vorniceni și Vorona, vor avea de respectat o serie de restricţii şi obligaţii. Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu pentru acces la competiții sportive, cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, restaurante, cafenele, baruri, cluburi, discoteci, piscine, nunți și la alte evenimente private. Activitatea restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole nu va fi închisă, dar accesul va fi condiționat de dovada că participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

 

Deja ai votat!