Iulian Rotariu, lider autoritar în ultramaratonul bolivian

Înscris în ultramaratonul bolivian, botoșăneanul Iulian Rotariu continuă cursa spre a patra victorie la rând în competițiile de anduranță la nivel mondial. În cea de a treia zi a cursei „Ultra Bolivia Race”, care are loc în America de Sud, angajatul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență a încheiat etapa tot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

A fost vorba de 33 de kilometri, între Alcaya și Colcaya, distanță parcursă de Iulian Rotariu în 3 ore, 53 de minute și 15 secunde. Și de această dată, botoșăneanul l-a devansat pe principalul său adversar, germanul Sascha Gramm, care a venit în urma lui la o diferență de 13 minute și 30 de secunde. Efortul făcut de Iulian Rotariu a fost unul fenomenal, ultimul competitor, francezul Pierre-Louis Besson, încheind etapa cu un timp de 9 ore, 9 minute și 30 de secunde, adică cu cinci ore în urma botoșăneanului care a condus cursa, în mod autoritar, de la start și până în prezent.

Astăzi va urma etapa a 4-a, concurenții având de parcurs distanța de 29 de kilometri, între Colcaya și Tahua. Cea mai grea probă va fi însă etapa a 6-a, programată a se desfășura sâmbătă, pe 25 septembrie, când cei rămași în cursă vor trebui să parcurgă 42 de kilometri, de la Isla del Pescado până în deșertul Salar d’Uyuni. Acesta este cel mai mare deșert de sare din lume, având o suprafață de 10.582 km². Competitorii vor ajunge la o altitudine de 3.656 m deasupra nivelului mării, aproape de creasta Anzilor.

Organizată de Canal Aventure, cursa „Ultra Bolivia Race” se desfășoară în Bolivia, în perioada 20 – 26 septembrie a.c., concurenții având de parcurs o distanță totală de 220 de kilometri, în șapte etape. Deși inițial s-au înscris în cursă 17 ultramaratoniști, în prezent au mai rămas în competiție doar 14 concurenți, Iulian Rotariu fiind singurul român înscris în această cursă.

 

Deja ai votat!