Pacient mort de Covid într-un cămin de bătrâni

Alertă într-un cămin de bătrâni din municipiu. Un rezident de 84 de ani a decedat în cămin, medicii descoperind că era infectat cu SARS-CoV-2.

Incidentul a avut loc miercuri dimineaţă, când reprezentanţii căminului au solicitat ambulanţa pentru bătrânul care respira tot mai greu. Ajuşi la faţa locului, cei de la Ambulanţă au făcut un test rapid, care a ieşit imediat pozitiv, bătrânul prezentând şi semnele specifice afecţiunii Covid, având dificultate în respiraţie, fiind cianotic. La scurt timp după sosirea cadrelor emdicale, acesta a intrat în stop cariorespirator, fiind începută resuscitarea chiar la faţa locului.

Din păcate, însă, medicii nu au mai putut face nimic, fiind constatat decesul.

Cazul a ajuns şi în atenţia reprezentanţilor DSP, care au declanţat o anchetă epidemiologică la nivelul centrului, pentru a se depista eventuale alte cazuri de îmbolnăvire în rândul personalului sau a pacienţilor.

În total, autorităţile sanitare au raportat încă cinci decese cauzate de Covid, în ultimele 24 de ore, bilanţul sumbru ajungând la 760.

Decesele au fost raportate la două femei şi trei bărbaţi, toţi din judeţ, cu vârste cuprinse între 64 şi 86 de ani. Persoanele decedate sunt din Flămânzi, Vorona, Tudora şi Corni.

Deja ai votat!