Peste o mie de elevi botoşăneni au trecut la orele online

La zece zile de la revenirea elevilor în şcoli, peste o mie de elevi botoşăneni au trecut deja la activitatea în online. Datele centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că astăzi, 23 septembrie, 1.161 de elevi studiază în online, reprezentând 41 de clase.

Cauzele pentru care elevii studiază online sunt: cadrele didactice (învățători, educatori) sunt bolnave, elevii au fost contacți direcți ai unor persoane depistate cu Covid, în colectivul clasei a fost depistat pozitiv un elev”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general. Potrivit oficialului, aceste date demonstrează că valul 4 al pandemiei lovește din nou învățământul. Școlile din comunele Roma și Tudora au intrat de astăzi în online, fiind în zone carantinate, cu peste 7 cazuri la mia de locuitori. Municipiul Botosani şi comunele Corni, Curtești, Răchiți și Mihai Eminescu au peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Rog directorii liceelor care au elevi din aceste comune să fie atenți, pentru limitarea răspândirii virusului și în unitățile lor, să respecte toate măsurile de siguranță și să monitorizeze fiecare caz suspect. Se recomandă elevilor din aceste comune să rămână acasă și să învețe, în sistem online, dacă se poate”, a mai spus Ada Macovei.

„Deja situaţia se complică”

Inspectorul şcolar general a cerut şcolilor care au tablete neutilizate să le returneze Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru a fi transferate în aceste școli carantinate sau celor care mai au nevoie. IŞJ Botoşani a asigurat în şcoli peste 9.300 de tablete.

Deja situația se complică și numai prin eforturi comune și implicare serioasă vom putea asigura protecție personalului și elevilor noștri. Rog părinții, pentru a nu știu câta oară, să nu trimită copiii <răciți> și netestați la liceu, la școală sau la grădiniță, iar personalul adult să fie precaut. Numai așa vom fi cu toții bine, împreună, la școală. Multă sănătate și putere, tuturor!”, a mai transmis Ada Macovei.

Deja ai votat!