Pregătiri pentru organizarea licitaţiei vizând extinderea Cimitirului Eternitatea

Edilii botoşăneni au finalizat procedura de revizuire a proiectului tehnic vizând extinderea Cimitirului Eternitatea. Ieri, 22 septembrie, primarul Cosmin Andrei a convocat o şedinţă în cadrul căreia s-a discutat despre stadiul proiectelor de investiţii, în rândul acestora intrând şi proiectul care vizează extinderea Cimitirului Eternitatea.

Proiectul este acum la colegii de la investiţii şi în câteva zile va fi transmis către Serviciul achiziţii pentru a fi demarată procedura de organizare a licitaţiei vizând stabilirea constructorului”, a declarat Bogdan Buhăianu, viceprimar al municipiului. După revizuire, valoarea proiectului a scăzut la aproximativ 1,3 milioane de euro, în condiţiile în care, varianta iniţială costa 3,2 milioane de euro.

Din păcate, proiectul iniţial, care s-a făcut, într-adevăr, conform unui caiet de sarcini, nu corespundea din punct de vedere tehnic unor soluţii eficiente. A fost stabilită o nouă soluţie de preluare a apei pluviale şi placarea cu gabioane (ansamblu din sârmă umplut cu pietriș care servește la stabilizarea unor maluri – n.r.), a malurilor acelei râpe care împarte suprafaţa cimitirului”, a precizat edilul.

În condiţiile în care licitaţia se va încheia şi va fi stabilit un câştigător, se va începe cu amenajarea unei parcele din suprafaţa repartizată pentru extinderea cimitirului. „În acest an avem în buget 100.000 de euro şi sperăm ca vremea să ne ajute să putem să demarăm lucrările de sistematizare a unei prime parcele”, a concluzionat Bogdan Buhăianu.

Extinderea Cimitirului Eternitatea va fi realizată pe un teren de şapte hectare, primit de municipalitate de la Ministerul Agriculturii. În primă fază, se ia în calcul amenajarea de locuri de veci pe cinci hectare. Zona va fi parcelată, estimându-se că vor putea fi asigurate peste 6000 de locuri de înhumare.

Deja ai votat!