Zilele Orașului sărbătorite la Dorohoi

În perioada 24 septembrie – 10 octombrie, locuitorii din municipiul Dorohoi vor sărbători Zilele orașului. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Dorohoi și Consiliul Local și va cuprinde peste 16 evenimente culturale, artistice, sportive, de artă și tradiție românească, ce se vor desfășura în mai multe spații din municipiu.

Acestea vor debuta vineri când se vor desfășura următoarele activități: începând cu ora 12:00, la Biblioteca Municipală Dorohoi va avea loc o dezbatere pe tema Tradiție, continuitate, perspective, la care vor participa nume de seamă din municipiu. Dezbaterea este organizată în colaborare cu Societatea culturală Dorohoi și va fi urmată de un recital de muzică folk susținut de tinere talente locale. Tot la Biblioteca Municipală va avea loc o expoziție de carte „Dorohoi, ieri și azi!”
De la ora 19:00, la Sala Teatrului actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani vor juca comedia „Bani din cer”, un spectacol de Ray Cooney.

„Creativ și vibrant, Zilele Municipiului Dorohoi 2021 vor continua povestea orașului, una în care, împreună, creăm o Sărbătoare a comunității noastre, așa cum o merită. Având în vedere că în continuare contextul sanitar este unul delicat și imprevizibil, evenimentele se vor desfășura în funcție de evoluția pandemică din municipiu, iar programul va fi anunțat treptat, pe parcursul acestor două săptămâni. Zilele Municipiului 2021 vin în întâmpinarea dumneavoastră sub un nou concept, unul dedicat solidarității, astfel încât Evenimentul devine o Sărbătoare de suflet cu și despre Dorohoi și dorohoieni”, au transmis organizatorii.

Spectacole, ateliere și concursuri interactive la Zilele Municipiului Dorohoi

Timp de 14 zile, în municipiul Dorohoi, s-au pregătit o serie de evenimente interactive și diversificate și acțiuni aparte, cum ar fi spectacole de teatru, spectacole de muzică populară, muzică ușoară, spectacole de film, întâlniri cu actori, spectacole de dans, ateliere, jocuri și concursuri interactive proiectate pe categorii de vârstă, expoziții de pictură, acțiuni dedicate tradițiilor și artei populare, conferințe, activități pentru seniori. Evenimentele vor aduce împreună și vor promova, în primul rând, talentele dorohoiene, din diferite domenii.
Săptămâna următoare continuă cu o serie de noi evenimente, după cum urmează: Luni, 27 septembrie, la Casa Municipală de Cultură va avea loc la ArtHub un eveniment care propune publicului larg experiențe artistice inovatoare de la domeniul artelor, până la cel al publicității și comunicării. „Începând cu ora 16:00 dorohoienii sunt așteptați la Casa de Cultură să petrecem timpul în mod creativ și plăcut, într-un spațiu unde veți întâlni oameni de excepție”, au adăugat organizatorii.
Marți, 28 septembrie, la Sala Teatrului, începând cu ora 19:00, va putea fi vizionată  piesa de teatru O moștenire și doi nepoți, o comedie interpretată de Ana Odagiu, Sergiu Costache, Maria Radu și Silviu Mircescu.
„Accesul la evenimente este liber și se va face conform prevederilor aflate în vigoare. Pentru restul programului vom anunța detalii pe parcurs, în funcție de evoluția pandemică”, au mai spus organizatorii.
Deja ai votat!