Atelierele de interpretare a textului CreativLit, la Memorialul Ipotești

În perioada 27 – 30 septembrie, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu organizează a treia ediție a Atelierelor de interpretare a textului CreativLit. La ateliere vor participa studenți de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Atelierele au drept obiectiv promovarea operei eminesciene și medierea dialogului cu creatorii. Organizate tematic pe creația eminesciană și pe creația scriitorilor contemporani, atelierele vor fi moderate de profesorii Daniela Petroșel, Gina Puică, Adrian Jicu, Lucia Țurcanu. La ediția din acest an la atelierele CreativLit va participa scriitorul și criticul literar Ion Pop.

Pe 27 septembrie, între orele 10:00-12:00 și 14:00-16:00, se vor face lecturi și comentarii pe textele Scrisoarea I și Rugăciunea unui dac de Mihai Eminescu.

Marți, 28 septembrie, între orele 10:00 și 12:00, vor avea loc lecturi și comentarii ale poemelor lui Ion Pop și dialoguri cu poetul.

În aceeași zi, începând cu ora 15:00, Editura Eikon va prezenta cartea editată în anul 2020 – 2021, organizând și un recital al poeților editați.

Miercuri, 29 septembrie, între orele 10:00 și 12:00, vor avea loc lecturi și comentarii pe textul „Cezara”, cu participarea criticului Ion Pop.

Tot miercuri, în intervalul orar 16:00 – 17:00, se va desfășura ediția din septembrie a proiectului Poeți în dialog, invitați fiind Ion Pop și Adrian Popescu.  La ora 17:00, în sala Portaluri, va fi vernisată expoziția „Povești cu pietre” – autor Dinu Daniel Ciuraru.

Evenimentele vor avea loc în Amfiteatrul Laurențiu Ulici al Bibliotecii Naționale de Poezie „Mihai Eminescu” de la Memorialul Ipotești.

Deja ai votat!