Autoturisme radiate din circulație, descoperite la frontiera cu Republica Moldova

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit la controlul de frontieră două autovehicule care figurau în bazele de date ca fiind radiate. Ambele cazuri au fost descoperite joi, 23 septembrie a.c., după lăsarea întunericului.

Primul care s-a prezentat în PTF Stânca, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, a fost un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani, care conducea un autovehicul înmatriculat în România. „Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile române”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

La scurt timp, în acelaşi punct de trecere s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetățenie ucraineană, în vârstă de 53 de ani, care conducea un autovehicul înmatriculat în Olanda. Şi în acest caz polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, motiv pentru care au efectuat verificări suplimentare. „În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile olandeze”, a adăugat Minodora Răcnea. Audiați de polițiștii de frontieră, cei doi au declarat că nu au cunoștință despre faptul că autoturismele erau radiate din circulaţie, ei fiind cumpărători de bună credinţă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au deschis dosare penale.

 

Deja ai votat!