Cărăuși de țigări lăsați fără marfă și mașină

Doi cărăuși de țigări de contrabandă au rămas fără marfă, dar și fără mașină, după ce au fost opriți în trafic de polițiștii de frontieră botoșăneni. S-a întâmplat joi, 23 septembrie a.c., când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani au monitorizat în trafic un autoturism, despre care se ştia că transportă ţigarete de contrabandă.

Autoturismul, în care se aflau doi bărbați, a fost oprit pe raza localităţii Unţeni și, întrucât în interiorul mașinii au fost găsite două colete voluminoase, suspecte a conţine ţigarete de contrabandă, autoturismul și cei doi suspecți au fost conduși la sediul STPF Botoșani pentru efectuarea unui control amănunţit.

„Ca urmare a controlului efectuat au fost descoperite, în colete, 20.400 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu o valoare de 12.250 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, poliţiştii de frontieră au reţinut şi mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 10.000 de lei”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoșani.

Bărbaţii au declarat faptul că au preluat autoturismul încărcat cu cele două colete de la o persoană necunoscută de pe raza judeţului Botoşani, cu scopul de a le transporta către o locaţie din municipiul Botoşani. Pentru transport, cei doi suspecți urmau să fie recompensaţi cu 2.000 de lei.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Deja ai votat!