Iulian Rotariu continuă cursa spre o nouă victorie

Iulian Rotariu pare de neoprit în ultramaratonul din Bolivia. În cea de a patra zi a cursei, botoșăneanul a trecut linia de sosire împreună cu un alt concurent, francezul Chérif Naït-Saada, cei doi fiind înregistrați cu același timp – 3 ore, 3 minute și 5 secunde. În schimb, principalul adversar al lui Iulian Rotariu, germanul Sascha Gramm, a încheiat etapa pe locul 3.

Cumulând timpii înregistrați în cele patru etape derulate până în prezent, botoșăneanul Iulian Rotariu ocupă locul I în clasamentul general cu 13 ore 14 minute și 35 de secunde, în timp ce Sascha Gramm, cel clasat pe locul II la general, a adunat 14 ore, 4 minute și 15 secunde, francezul Chérif Naït-Saada fiind următorul clasat cu 14 ore, 32 de minute și 36 de secunde.

Astăzi urmează etapa a 5-a, concurenții având de parcurs alți 30 de kilometri între Tahua și Isla del Pescado. Greul va fi însă mâine, când competitorii vor trebui să alerge cea mai lungă distanță din cele șapte etape și anume 42 de kilometri, de la Isla del Pescado până în deșertul Salar d’Uyuni. Va fi proba de foc pentru că, istoviți după cele cinci etape anterioare, concurenții vor trebui să parcurgă distanța unui maraton obișnuit, însă nu în condiții normale, ci la o altitudine de aproape 4.000 de metri, în cel mai mare deșert de sare din lume.

Dacă va trece de această probă, Iulian Rotariu ar mai avea un singur hop. Ultima etapă, care măsoară 26 de kilometri se va desfășura duminică, pe 26 septembrie a.c., tot în deșertul Salar d’Uyuni. Din cauza condițiilor extreme, această ultimă etapă va avea startul la ora 4 dimineața, așa încât concurenții să nu fie expuși la riscuri.

După ce alergătorii vor trece linia de finish, ei vor fi preluați și transportați la un hotel din Colchanie. Plecarea din Bolivia este programată pentru luni, 27 septembrie, de pe aeroportul din Uyuni.

 

Deja ai votat!