Proxeneți băgați în arest. Unul dintre suspecți a fost ridicat de pe stradă. Era drogat, la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au reținut joi, 23 septembrie a.c., două femei de 41 și 21 de ani și un bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism. „În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada iunie – septembrie 2021, aceștia ar fi înlesnit și favorizat practicarea activităților de prostituție de către mai multe persoane de sex feminin, în mai multe locații, din municipiul Botoșani, în vederea obținerii de foloase materiale”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

În acest context, joi, bărbatul de 41 de ani a fost identificat în trafic, pe strada Pacea, din municipiul Botoșani. În urma percheziției autovehiculului, în interiorul acestuia au fost identificate mai multe bunuri, constând în două cutii cu filtre pentru confecționarea țigaretelor, un dispozitiv pentru mărunțit ce prezintă în interior urme de substanță vegetală, un pachet de staniol ce conținea o substanță vegetală tip mugure, o țigară confecționată artizanal și una parțial arsă.

Fiind testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv pentru substanțele cannabis, cocaină și amfetamină.

Ulterior acestor activități, polițiștii au pus în executare trei percheziții domiciliare la locuințele celor trei persoane bănuite de comiterea faptei, din municipiul Botoșani.

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauza și care au fost folosite în activitatea infracțională, printre care carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM și suma de 20.000 de lei.

Cei trei au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de proxenetism și cultivarea, producerea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Poliției Municipiului Botoșani.

În documentarea activității infracționale s-a beneficiat și de sprijinul Biroului Operațiuni Speciale Suceava și Serviciului Operațiuni Speciale Botoșani.

 

Deja ai votat!