Zeci de table interactive pentru liceenii botoşăneni

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a distribuit ieri, 23 septembrie,  prin Programul ROSE al Ministerului Educației, 89 de table interactive, celor 23 de licee care desfășoară activități de prevenire a abandonului școlar și de îmbunătățire a rezultatelor școlare, cu elevi defavorizați. „Din fericire, alte mii de elevi din județul nostru vor avea acces la noile tehnologii, pe lângă elevii din grupul țintă al proiectului. Câțiva profesori, directori si inspectori au participat la o scurtă instruire, în Sala de formare a Inspectoratului”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general.

Proiectul ROSE a început în anul 2015

Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE), în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD, a început în anul 2015 şi se va încheia în anul 2022. Acest program are drept obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat.

În funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, liceele au primit granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 Euro și 152.500 Euro.

Finanţarea acoperă trei categorii de activități eligibile: activități pedagogice și de sprijin, activități extracurriculare și activități de renovare și dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional. În prima categorie sunt incluse activități remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare și orientare în carieră, dezvoltarea de abilități socio-emoționale, precum și activități specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activități cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiții, acțiuni destinate înființării/dezvoltării de rețele școlare etc.

Deja ai votat!