Campania „Let’s Do It, Romania!”, desfășurată în județ

Campania Let’s Do It, Romania!, care a fost suspendată săptămâna trecută din cauza vremii, s-a desfășurat astăzi în mai multe zone din județul Botoșani. Astfel, la Darabani, nu mai puțin de 187 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, au participat la activitatea de ecologizare. Aceștia au fost coordonați de 27 de cadre didactice. Activitatea a fost organizată în parteneriat cu Ocolul Silvic Darabani reprezentată de Gabriel Amitrului, șeful Ocolului Silvic din Darabani, inginerul Ștefan Theodor Comnac, pădurarii Ionel Lungu și Doru Maftei Doru și Primăria orașului Darabani.

Voluntarii campaniei au fost în mai multe locuri cum ar fi Poiana Teioasa și zona limitrofă Lișmăniței și Bajurei, acestea fiind ecologizate și în campaniile organizate în anii anteriori. Au fost colectați un număr de 63 de saci, aproximativ 1.400 kg deșeuri. Un aspect important al acestei activități a fost colectarea deșeurilor selectiv.
„Mulțumim cadrelor didactice care au fost alături de noi si elevilor care prin această activitate au dat dovadă de un înalt spirit civic și de respect față de mediul înconjurător demonstrând că viitorul este pe mâini bune”, a transmis conducerea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, Darabani.

Campanie desfășurată și la Rădăuți-Prut și Miorcani

De asemenea, elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 1, Rădăuți și a Școlii Gimnaziale nr. 2, Miorcani au participat la acțiunea de ecologizare desfășurată în cadrul proiectului „Let’s Do It, Romania!”. Aceștia si-au propus să curețe localitatea în care locuiesc, și în același timp să ofere un exemplu pozitiv și demn de urmat.

Din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 Miorcani au participat elevi din clasele O, II, III, IV,VI,VII și a VIII-a, însoțiți de învățătoarele Rumega Mihaela Rumega, Alina-Gabi Dumitraș, Oana-Mihaela Gavrilescu, Cristina Purice, dar și dirigintele Amalia Nistor, Adina-Liliana Moga și Loredana Căruceru.

Din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Rădăuți-Prut , au participat elevii claselor V-VIII , îndrumați de diriginții Vasile Postolachi, Simona Covaș și Ionela Matei. Participanții au colectat deșeuri în mod selectiv, îmbinând bucuria de a fi împreună cu implicarea în igienizare.
„Elevii au înțeles îndemnul campaniei LET’S DO IT ca un apel spre autoeducație și conștientizare a impactului pe care îl au activitățile umane asupra mediului. Nu putem aspira la o viată sănătoasă dacă nu avem un mediu curat! We did it, Rădăuți-Prut!”, a declarat Adina-Liliana Moga, profesor și consilier educativ în cadrul Școlii Gimnaziale nr.1, Rădăuți-Prut.

Deja ai votat!