Cu două zile înainte de finiș, Iulian Rotariu conduce detașat în ultramaratonul bolivian

Iulian Rotariu pare să nu aibă adversar în ultramaratonul din Bolivia. De la startul competiției, botoșăneanul s-a instalat pe prima treaptă a podiumului și a terminat fiecare zi pe primul loc. Și în etapa a 5-a, derulată ieri, 24 septembrie a.c., Iulian Rotariu a scos cel mai bun timp.

El a parcurs cei 30 de kilometri, între Tahua și Isla Del Pescado, în 2 ore, 56 de minute și 15 secunde, trecând linia de finish și de această dată înaintea germanului Sascha Gramm, plasat pe locul II în clasamentul general. Prin urmare, singurul adversar pentru Iulian Rotariu par să fie condițiile deosebite din America de Sud, competiția derulându-se la aproape 4.000 de metri altitudine.

În cele două zile rămase din concurs, astăzi și mâine, botoșăneanul mai are de parcurs 68 de kilometri, însă aceste ultime două etape se vor desfășura în condiții extreme, în cel mai mare deșert de sare din lume.

Organizată de Canal Aventure, cursa „Ultra Bolivia Race” se desfășoară în perioada 20 – 26 septembrie a.c., concurenții având de parcurs o distanță totală de 220 de kilometri, în șapte etape, Iulian Rotariu fiind singurul român participant la această competiție, din cei 14 competitori.

 

Deja ai votat!