Expoziţia „Poveşti cu pietre”, la Memorialul Ipoteşti

Botoşănenii sunt aşteptaţi miercuri, 29 septembrie, începând cu ora 17:00, la o expoziţie deosebită. Expoziţia „Poveşti cu pietre”, găzduită de Memorialul Ipoteşti, include zeci de lucrări realizate de Daniel Dinu Ciuraru, profesor psihopedagog la Şcoala Profesională Specială „Sfântul Stelian”.

Încă din copilărie, artistului îi plăcea să realizeze diferite obiecte folosindu-se de ce găsea în natură, iar de câţiva ani a reuşit să ridice pietrele la rang de artă. A realizat sute de tablouri folosindu-se de pietre aşezate cu migală şi potrivite în aşa fel încât să nască o poveste. A pus câte o fărâmă de suflet în fiecare tablou.

Tablourile sunt expuse în sufrageria familiei, care s-a transformat în  galerie de artă. „Am o deosebită bucurie atunci când tablourile mele sunt apreciate. Totdeauna le spun celor care se plâng că nu le ajunge timpul, că pentru pasiune şi pentru a face ceea ce-ţi place, oricând se găseşte timp. Îmi fac timp chiar şi pentru a scrie poezii pentru că este important să descoperim frumosul din jurul nostru şi din noi”, declara Dinu Daniel Ciuraru, pentru Monitorul de Botoşani, în aprilie 2020.

Daniel Dinu Ciuraru se află la prima expoziţie

Expoziţia de la Memorial, organizată în Sala Portaluri, va include aproximativ 80 de lucrări. „Este prima mea expoziţie. Doamna Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipoteşti, mi-a propus acest lucru, motivând că-i plac foarte mult lucrările expuse pe pagina mea de facebook. Pentru mine este onorant faptul că organizez prima mea expoziţie la Memorialul Ipoteşti”, a declarat artistul.

Deja ai votat!