Un depozit de furaje a ars ca o torță. Pompierii au luptat cu flăcările mai bine de trei ore (VIDEO)

Un incendiu uriaș izbucnit sâmbătă seara (n.r. – 25 septembrie a.c.) în depozitul de furaje al unui localnic din satul Gârbești, comuna Todireni, a lăsat în urmă pagube importante. Focul a fost stins cu ajutorul pompierilor militari, care au luptat cu flăcările mai bine de trei ore. „Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

 

 

Din cauza vântului, flăcările s-au extins la depozitul de nutrețuri, iar pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Todireni, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și un buldoexcavator. Asta pentru a stinge focul cât mai repede și a proteja construcțiile din gospodărie. Cu toate acestea, pagubele au fost importante, în urma incendiului fiind distruși 130 baloți mari și 1.000 de baloți mici.

 

 

 

„Odată cu venirea toamnei, gospodarii se ocupă de curățarea grădinilor și, uneori, dau foc vegetației uscate sau gunoaielor de prin curte. Le reamintim că trebuie să aibă mare grijă, să nu folosească focul deschis aproape de casă, alte magazii sau depozite de furaje pe care le au în gospodărie pentru a nu provoca un incendiu și să supravegheze în permanență focul, până când acesta a fost stins în totalitate”, a adăugat Dorina Lupu.

 

Deja ai votat!