Ada Macovei – „Trebuie să păstrăm măsurile de siguranţă, dacă vrem să ţinem şcolile deschise”

1.161 de elevi botoşăneni nu mai merg la şcoală, activitatea lor derulându-se în mediul online. Potrivit datelor centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, este vorba despre 41 de clase, unde elevii şi profesorii interacţionează prin intermediul tehnologiei. Situaţia este actualizată în fiecare dimineaţă.

Pe fondul creşterii numărului persoanelor depistate cu Covid, oficialii din educaţia botoşăneană nu exclud ca în următoarele zile şi alţi elevi să treacă la orele online.

Având în vedere statisticile pe care le vedem de la Tudora şi de la Roma, comune care au fost carantinate şi unde cazurile se înmulţesc, putem estima că acesta este trendul. Situaţia se complică şi în comunele limitrofe şi în municipiul Botoşani, pentru că nu se respectă măsurile de siguranţă decât în şcoală, nu în familie, nu pe stradă, nu în altă parte”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general.

Oficialul a făcut apel la elevi, părinţi şi cadre didactice să respecte regulile impuse de actuala criză sanitară pentru ca şcolile să rămână deschise. „Trebuie să păstrăm măsurile de siguranţă, dacă vrem să ţinem şcolile deschise. Rog pe toată lumea să se comporte responsabil”, a concluzionat Ada Macovei.

 

Deja ai votat!