Creșterea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 i-a scos din nou în stradă pe polițiști și jandarmi

foto arhiva

Weekend-ul trecut (n.r. – 25-26 septembrie a.c.), polițiștii botoșăneni au derulat mai multe acțiuni de informare și prevenire în contextul stării de alertă, pentru promovarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. Sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, polițiștii au acționat pe raza întregului județ, unde au instruit agenții economici, organizatorii de evenimente și cetățenii cu privire la restricțiile impuse în contextul pandemiei de Covid-19. „Portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, piețe, târguri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani.

De asemenea, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 cazuri la mia de locuitori, au fost instituite o serie de norme pentru desfășurarea activităților. Astfel, pentru a avea acces la unele activități, persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare vor trebui să prezinte certificatul de vaccinare. La fel, cei care nu s-au vaccinat, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. Acces vor avea și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Acțiuni cu privire la respectare măsurilor impuse în contextul stării de alertă se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus”, a adăugat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!