ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji la biserica din satul Victoria

Pe 3 octombrie, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji la Biserica „Naşterea Maicii Domnului”, din satul Victoria – comuna Stăuceni, ctitorită de Patriarhul Teoctist. ÎPS Teodosie va veni la biserica din Victoria (Filipeşti), în contextul împlinirii a 100 de ani de atestare istorică a acestui sat. Tot pe 3 octombrie, creştinii ortodocşi îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Teoctist (sfânt care s-a nevoit în pustiul Iudeii împreună cu Sfântul Eftimie cel Mare şi care a plecat la ceruri în anul 467 – n.r.).

ÎPS Teodosie va fi întâmpinat de preoţi şi de credincioşi, duminică, 3 octombrie, la ora 7:30. Programul liturgic va include slujba de Agheasmă, Rugăciunea dezlegării celei mari și Sfânta Liturghie.

La prânz, în intervalul 12:00 – 12:30, ierarhul, preoți, oficialități şi credincioşi se vor afla la Tocileni, satul natal al Părintelui Patriarh Teoctist, unde ierarhul va vizita Casa Memorială <Teoctist Patriarhul> şi se va oficia o slujbă de pomenire pentru blândul şi bunul nostru păstor, chemat de 14 ani să slujească în ceruri”, a transmis preotul Costin Andrei, parohul Bisericii „Naşterea Maicii Domnului”.

Slujbele vor fi oficiate în aer liber.

Deja ai votat!