Moldoveni prinși în vamă cu acte false. Vor fi anchetați pentru complicitate la fals în înscrisuri oficiale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit printre documentele a doi cetăţeni din Republica Moldova o carte de identitate românească şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, documente ce s-au dovedit a fi false.

Ambele cazuri au fost constatate sâmbătă seara (n.r. – pe 25 septembrie a.c.), când în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova, pasager al unui microbuz. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită, în portmoneul acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză. Iar surprizele nu s-au oprit aici pentru că în portmoneul unui alt pasager al aceluiaşi microbuz, cetăţean din Republica Moldova, a fost descoperit un permis de conducere eliberat de autorităţile din statului vecin, având imprimate datele de identificare şi fotografia acestei persoane.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, au fost efectuate verificări specifice ocazie cu care s-a stabilit că acestea nu sunt autentice. Așa se face că cei doi bărbați s-au ales cu câte un dosar penal, urmând să fie cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!